BMW

Nga Punimet Rapp Engine të themeluar në vitin 1913, Motorët Bavarezë Motor (BMW) u emanuan në vitin 1916. Motorë të parë shumë të suksesshëm u bënë për aeroplanë dhe zeppelina. Pas Luftës së Parë Botërore ndërtimi i këtyre motorëve ishte i ndaluar nga fuqitë fitimtare. Kjo është arsyeja pse u vendos për të prodhuar automobila dhe motoçikleta. BMW bleu fabrikën e automjeteve në Eisenach, e cila u miratua pas Luftës së Dytë Botërore nga pushtimi sovjetik. Gjithashtu fabrika kryesore në Mynih u shkatërrua plotësisht nga efektet e luftës. Pas rindërtimit, ndërtimi i makinave Isetta dhe xham të vegjël çoi në një krizë kërcënuese për ekzistencën. Vetëm në periudhën 1970-1993 BMW u rrit për tu bërë prodhues i suksesshëm premium. Blerjet e mëvonshme janë bërë nga Rolls-Royce dhe Grupi Britanik Rover, i cili ka mbetur vetëm Mini. SPACCER është i përshtatshëm për të gjitha automjetet BMW dhe u jep atyre një vështrim sportiv jashtë rrugës.